Две балистични ракети са били изстреляни от територията на Йемен към Саудитска Арабия. Едната е била прихваната от противовъздушната отбрана на кралството. Втората е паднала в пустинен район, източно от саудитския град Наджран. Това съобщава Агенция „Франс прес”, позовавайки се на съобщение на водената от Саудитска Арабия коалиция.

Не се съобщава за ранени.

Междувременно стана ясно, че йеменските бунтовници са прекратили мирните преговори в Швейцария. Те настояват ООН да осъди нарушенията на примирието от страна на правителството. Те мотивират искането си с превземането на два бунтовнически града – Хазм и Харад, от проправителствените сили, които са съюзници на йеменския президент Абд-Рабу Мансур.

По-рано армейски служители съобщиха, че стотици йеменски войници, обучавани в Саудитска Арабия, са пресекли границата от кралството и са завзели бунтовнически град. Това е станало след сблъсъци, които били тест за стабилността на прекратяването на огъня.

Проправителствени сили са превзели Харад, на около 15 километра от границата. Това е станало вчера с подкрепата на военни самолети от водената от Саудитска Арабия коалиция.

Около 1000 войници са били включени в операцията, обяснява официален представител, допълвайки, че интензивни боеве са се водили в Харад.

Десетки войници-отстъпници, които се съюзили с подкрепяните от Иран, шиитски бунтовници хути, са били убити.