Сръбските власти удовлетвориха молбата на арестувания преди дни генерал Ратко Младич да посети гроба на своята дъщеря преди да бъде предаден на трибунала на Хага, съобщава ИТАР-ТАСС.

Разрешение за това е дал Специалният съд, в чийто изолатор се намира в момента бившият командващ на армията на босненските сърби. Това е съобщил заместник-прокурорът по военните престъпления Бруно Векарич.

Рано днес Младич пристигна на Топчидерското гробище в сръбската столица. Посещението е преминало при засилени мерки за сигурност, след което той отново е бил поставен под стража.

Генералът е поискал в деня на ареста си на 26 май да му бъде разрешено да посети гроба на дъщеря си Анна, която се самоуби през 1994 година. Младич е поискал също в килията му да му бъдат предоставени плодове, телевизор и книги на руските класици.

Междувременно съдът на втора инстанция започва разглеждането на апелацията от страна на защитата, която настоява за отказ за предаване на сръбския генерал заради неговото здравословно състояние.

Ако апелацията бъде отклонена, постановлението за екстрадиция ще бъде предадено за утвърждаване в министерството на правосъдието, след което то ще получи законна сила.