Руският президент Владимир Путин пристигна в анексирания Крим и посети детския център "Артек", предаде агенция ТАСС.

Припомняме, заради анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна, в нарушение на международното право, ЕС и САЩ наложиха на Кремъл санкции, които са в сила към момента.

Министерството на външните работи на Украйна излезе с категоричен протест във връзка с визитата.

"Министерството на външните работи изразява решителен протест срещу поредното, несъгласувано с Украйна посещение на руска делегация начело с президента на Руската федерация на временно окупирана украинска територия - автономна република Крим." - се казва в официалната позиция, цитирана от агенция "Униан".

Украинската страна посочва, че смята подобни посещения за грубо нарушение на своя суверенитет, цинично и демонстративно пренебрежение към международните правни норми, включително устава на ООН, резолюциите на генералната асамблея на световната организация, двустранните и многостранните договори, с които са ангажирани Русия и Украйна.

ЕС удължи санкциите срещу Кремъл

ЕС удължи санкциите срещу Кремъл

С нови 6 месеца...

Междувременно агенция "Новости" съобщи, че при посещението си в "Артек" Путин е давал съвети на журналистите как да пишат статиите си.

По свобода на словото Русия е на 148-о място сред общо 180 изследвани страни, сочи класацията на "Репортери без граници".