Владимир Путин, който е в Казан, беше помолен да коментира неотдавнашното изявление на президента на САЩ Джо Байдън, който нарече руския лидер "луд кучи син" (Байдън използва английската формулировка "crazy SOB", т.е. съкращение), информира Би Би Си.

В отговор Путин каза, че все още смята победата на Байдън на бъдещите президентски избори в САЩ за предпочитана.

По-рано той каза, че предпочита този сценарий пред завръщането в Белия дом на Доналд Тръмп, който е най-вероятният опонент на Байдън в президентската надпревара.

"Казах, че ще работим с всеки президент, но вярвам, че за нас, за Русия, Байдън е по-предпочитан", каза Путин в четвъртък. "И съдейки по това, което току-що каза, аз съм абсолютно прав, защото това е адекватна реакция на казаното от моя страна. "Не може да ми каже: "Володя, браво, благодаря ти, много ми помогна", добави Путин.

Въпреки че Путин казва, че предпочита да види Байдън в Белия дом, реалните политически събития показват обратното.

Доналд Тръмп многократно е говорил за Путин с уважение и е казвал, че би искал да установи добри отношения с него. Тръмп също се противопоставя на закона за възобновяване на американската военна помощ за Украйна, поддръжниците на бившия президент сега се опитват да блокират приемането му в Конгреса.

Освен това тази седмица стана известно, че информаторът на ФБР Александър Смирнов, въз основа на чиито показания синът на Байдън Хънтър беше обвинен в корупция, е наклеветил семейството на президента по инициатива на руските специални служби.

Тръмп ще остави Русия да прави "каквото поиска" със съюзниците от НАТО, ако не си плащат

Тръмп ще остави Русия да прави "каквото поиска" със съюзниците от НАТО, ако не си плащат

Ако бъде преизбран, той няма да спазва клаузата за колективна отбрана на Алианса

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че е изпратена протестна нота до Държавния департамент на САЩ във връзка с изявленията на американското ръководство към президента на Руската федерация, съобщава "Интерфакс".

"Веднага след като Държавният департамент започна работа тази сутрин, ние изпратихме категорична протестна нота за възмутителния характер и недопустимостта на обидите от страна на американското ръководство срещу руския президент", каза Антонов, цитиран в телеграм канала на руското посолство. в САЩ.