Марин льо Пен иска намаляване на данък наследство, премахване на таксата за аудиовизуален лиценз и ренационализация на магистралите. Тя защитава възрастта за пенсиониране да е 60 години - нещо, което силно я отличава от опонента й Макрон, който предлага нейното повишаване на 65 години.

Марин льо Пен подкрепя ядрената енергия, но иска мораториум върху вятърната и слънчевата енергия. Институционалните реформи, желани от Марин льо Пен, са константа в програмата на Националното рали. Тя се застъпва за използването на референдума, за да позволи на народния вот да реши определени въпроси.

Крайнодесният кандидат също иска да въведе пропорционално представителство. Марин Льо Пен вече не предлага директно напускане на ЕС или отказ от еврото. Тя настоява за превъзходство на френските закони над европейските. Льо Пен се обяви за бързо разрешаване на войната във Франция, но е против санкциите срещу Русия, защото те според нея застрашават покупателната способност на французите.

Дежа вю на изборите във Франция - Макрон или Льо Пен

Дежа вю на изборите във Франция - Макрон или Льо Пен

Франция избира президент на балотаж

Марин льо Пен предлага да се търси "съюз с Русия по някои съществени въпроси", като европейската сигурност. Тя се противопоставя на споразуменията за свободна търговия и обеща да се противопостави на договорите, които се сключват, като CETA, които трябва да обвържат Европейския съюз и Канада.

Що се отнася до имиграцията, Марин Льо Пен е много по-радикална от своя опонент. Льо Пен иска да премахне автоматичното придобиване на гражданство чрез брак. Марин Льо Пен също така подкрепя систематичното експулсиране на "незаконни имигранти и чуждестранни престъпници", както и непълнолетни без документи.

Започнаха президентските избори във Франция

Започнаха президентските избори във Франция

Вторият тур решава Макрон или Льо Пен ще управляват страната

Марин льо Пен възнамерява да повишава заплатите на учителите безусловно с 3% годишно. Тя иска да преразгледа реформата на бакалавърската степен, да превърне патента в изпит за ориентиране и да премахне преподаването на езици и култури на произход.

По темата за домашното насилие, от друга страна, тя е за по-бързото съдене на съпрузи насилници и бившите съпрузи.

Марин льо Пен ще брои радикалния ислям със забрана на носенето на бурка на улицата и по време на училище.

Анализатори вещаят лесна победа на Макрон на втори тур

Анализатори вещаят лесна победа на Макрон на втори тур

Настоящият президент има над 90% шанс да спечели балотажа