Руската армия е предприела масирана ракетна атака срещу украински градове в ранните часове на деня.

От територията на Беларус руските военни са изстреляли 24 ракети по Житомир и предградията му. В резултат на ударите един военнослужещ е убит, а друг е ранен.

24 ракети пък са изстреляни по Житомирска област със самолети, които са дошли от територията на Беларус. Това съобщи кметът на Житомир Сергей Сухомлин на страницата си във Facebook. Сухомлин не разкрива други подробности, освен че целта на руснаците са били военни обекти.

Ръководителят на Житомирската областна военна асоциация Виталий Бунечко потвърждава за обстрела, както и за загинал един войник и друг ранен.

По Днепропетровска област също има ракетен обстрел. В украинския новинарски сайт 24tv, има съобщения за експлозии от град Запорожие в югоизточната част на страната, както и от централния украински град Днепър.

Руските войски са изстреляли и шест ракети по военен обект в района на Яворов в Лвовска област. Това съобщи в Telegram ръководителят на областната военна администрация в Лвов Максим Козицки.

Две от шестте ракети, изстреляни от Черно море, са били свалени от силите за противовъздушна отбрана.

Обстрелът е бил по военен обект на територията на област Яворов.

Козицки съобщава за пострадали четирима души, засега няма информация за убити. В резултат на ракетния удар един е получил средни наранявания, а трима - леки.

Ракетни удари е имало около 5 часа сутринта и по селище Десна, Черниговска област. Нападателите изстрелват общо 20 ракети откъм Беларус. Според оперативното командване ракетите са изстреляни както от самолети, така и от земята. Инфраструктурата на селището е напълно разрушена.