Русия обвини грузинските опозиционни сили, че се опитват да саботират подобряването на връзките между страните, съобщава "Ройтерс", цитирайки ТАСС след размириците в Тбилиси.

Руското външно министерство заяви, че "радикалните" сили умишлено са организирали протести в четвъртък по време на посещение в Тбилиси на руска делегация.

Над 50 ранени при безредиците в Тбилиси

Над 50 ранени при безредиците в Тбилиси

Протести в Грузия

Броят на ранените в сблъсъците в Тбилиси достигна 240 души, 102 души все още са в болници, съобщава РТ, цитирайки заместник-министъра на здравеопазването Заза Бочуа.

Според него състоянието на една от жертвите е тежко, двама са оперирани. Сред ранените има 80 полицейски служители.

По-рано бе съобщено, че по време на сблъсъците между протестиращи и служителите на реда в сградата на парламента в центъра на грузинската столицата са пострадали 52 души, включително 38 полицейски служители.

"В тази институция има 46 пациенти. От тях 35 са изписани и 11 пациенти остават. Имаме работа с различни травми. Общо 240 пострадали бяха отведени в болница, 80 от тях са полицаи. В момента се извършват две операции. Състоянието на един пациент остава нестабилно. В момента 102 пациенти са хоспитализирани и са в различни болници. В повечето случаи има травма, синини, травма на очите", коментира Бочуа в клиника "Ингоровка" .

Опозицията в Грузия щурмува парламента

Опозицията в Грузия щурмува парламента

Искания за оставки