Продължаване на разговорите във формат „два + два" (военните и външните министри) са договорили президентите на САЩ Джордж Буш и на Русия Владимир Путин в телефонен разговор днес. Това се казва в съобщение на пресслужбата на Кремъл, изпратено до руските медии.

Групата бе създадена за обсъждане на проблема с разполагането на система за противоракетна отбрана на територията на Източна Европа.

Държавните глави в рамките на регулярния обмен на мнения по международните въпроси обсъдиха състоялата се наскоро в Москва среща между министрите на външните дела и министрите на отбраната на двете страни.
От двете страни беше отбелязана ползата да се задейства в двустранните отношения този механизъм, в който интересите се заключват в детайлно разглеждане на най-актуалните проблеми от стратегически характер", се казва в прессъобщението на президентската сулжба.

Лидерите на САЩ и на Русия също са подчертали важността от съхраняване на тези и развиване на други механизми на взаимодействие с цел обезпечаване в дългосрочна перспектива на руско-американското сътрудничество, се посочва още в документа.