Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп - Доналд Тръмп-младши, е отказал да каже пред Комисията по разузнаването към Конгреса на САЩ подробности за разговорите си с баща си относно срещата си с руски адвокат, позовавайки се на поверителността на отношенията между клиент и адвокат, съобщават американските медии.

Конгресменът Адам Шиф, който е най-високопоставеният представител на Демократическата партия в комисията, която разследва предполагаемата намеса на Русия в американските избори, заяви, че Тръмп-младши е признал, че е обсъждал срещата си с руския адвокат с баща си, но е отказал да отговори на въпроси относно това обсъждане, позовавайки се на поверителността на разговорите между клиент и адвокат.

"От моя гледна точка, няма поверителност на разговорите между адвокат и клиент, която да защитава обсъжданията между баща и син", подчерта Шиф.

Тръмп-младши се яви доброволно пред Комисията по разузнаването на Камарата на представителите за интервю относно среща с руски адвокат през 2016 г. в "Тръмп тауър" в Ню Йорк, на която се е надявал да получи от руския адвокат някаква компрометираща информация за бившия държавен секретар Хилари Клинтън, която беше основен опонент на баща му по време на президентските избори.