Руското външно министерство заяви, че докладът на ITU - Международния съюз по далекосъобщения за разрушаването на инфраструктурата в Украйна е пълен с несъответствия и всъщност, пълен с лъжи.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова Международния съюз по далекосъобщения да не участва в тиражирането на лъжи.

Според Захарова докладът е изпълнен с логически трикове и несъответствия и е изготвен в най-добрите традиции на "нископардонните пропагандни наръчници".

"В доклада се цитират предполагаемо потвърдени факти за масово унищожение и се посочват статистически данни, въз основа на които се правят аналитични заключения", заяви дипломатът.

Също така информацията е изцяло получена от украинската администрация, а авторите са се занимавали с тази "фундаментална" работа дистанционно - без да си направят труда да отидат на място и да проверят данните.

Русия призовава ITU да запази политически неутралитет и да не участва в тиражирането на лъжи - добави представителят на руското външно министерство.

Лунни пейзажи от Маринка в Донецк

Лунни пейзажи от Маринка в Донецк

Какво успяват да превземат руснаците

"Изразяваме позицията, че тази статия е поредният опит за политизиране на дейността на техническите агенции от системата на ООН в угода на линията на Запада за дискредитиране на Русия. Призоваваме генералния секретариат на ITU да запази политически неутралитет и да не се занимава с повтаряне на лъжи. Това води до подкопаване на авторитета на най-старата международна организация. Руската федерация, като пълноправен член на ITU, ще следи стриктно за това", посочи дипломатът.

Въздушен удар по критична инфраструктура в Запорожие

Въздушен удар по критична инфраструктура в Запорожие

Едно съоръжение е унищожено