Федералното бюро за разследване (ФБР) разследва възможното участие на президента на САЩ Джо Байдън в корупция. Това изявление направи в понеделник на пресконференция председателят на комисията по надзор и отчетност на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Джеймс Комър, цитиран от New York Post.

Служители на ФБР в понеделник са информирали Комър и представителя на Мериленд Джейми Раскин за документ от юни 2020 г., който се предполага, че се отнася до Байдън и семейството му. Срещата е проведена в защитено пространство, тъй като формулярът от няколко страници съдържа чувствителна информация.

Байдън е бил вицепрезидент по времето, когато е било извършено предполагаемото престъпление.

Комър планира да продължи тази седмица със задържането на директора на ФБР Кристофър Рей за неуважение към Конгреса. "ФБР отново отказа да предаде некласифицирания запис на надзорната комисия на Камарата на представителите, каза Комър. "Сега ще започнем изслушвания за неуважение към Конгреса този четвъртък."

Той отговори на въпроси на репортери в края на брифинг, който служители на ФБР проведоха за него и други членове на комисията на Капитолийския хълм.

Доверен информатор на американската разузнавателна агенция, който е сътрудничил на ФБР повече от 10 години, е получил шестцифрени суми от властите за услугите си.