Американският президент Доналд Тръмп е разследван от специалния прокурор Робърт Мълър за възможно възпрепятстване на правосъдието, съобщават американските медии.

Уточнява се, че високопоставени служители от специалните служби ще бъдат разпитани за това дали Тръмп се е опитал да прекрати разследването срещу бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който беше принуден да подаде оставка.

Адвокатите на Тръмп междувременно обявиха, че последното изтичане на информация към медиите било "скандално".

Робърт Мълър ръководи разследването на ФБР за предполагаема намеса на Русия в американските президентски избори през миналата година и всички връзки на Тръмп с нея.

Държавният глава на САЩ многократно отрече каквито и да е тайни споразумения с Русия, определяйки течащото разследване като "лов на вещици".

В. "Вашингтон пост" определи решението на Мълър да разследва поведението на самия Тръмп като голям поврат в разследването, което доскоро беше съсредоточено върху действията на Русия.

Уволненият от Тръмп шеф на ФБР: Без съмнение Русия се намеси в изборите
Обновена

Уволненият от Тръмп шеф на ФБР: Без съмнение Русия се намеси в изборите

Обвини Тръмп и хората му в "лъжи"

Позовавайки се на пожелали анонимност правителствени служители, американското издание посочва, че Даниел Коутс, директор на американското разузнаване, Майк Роджърс, шеф на Агенцията за национална сигурност и Ричард Леджит, доскоро заместник на Роджърс, са се съгласили да бъдат разпитани от разследващите.

Разпитването може да се случи още тази седмица.

Анонимните правителствени служители са изтъкнали пред "Вашигтон пост", че разследването за възпрепятстване на правосъдието е започнало броени дни след като Тръмп уволни бившия директор на ФБР Джеймс Коми на 9 май.

Преди уволнението Тръмп потърси и получи уверения от Коми, че той лично не е разследван.

Обаче по-късно Коми намекна, че Тръмп се е опитал да го накара да прекрати разследването срещу Майкъл Флин.

Майкъл Флин беше уволнен през февруари, тъй като не разкрил степента на контактите си с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк.

Белият дом отрече да е оказвал натиск върху Джеймс Коми.

Тръмп "скочи" отново на бившия шеф на ФБР

Тръмп "скочи" отново на бившия шеф на ФБР

Обвини Коми за страхливец след изслушването му