Американският президент Доналд Тръмп отново засегна скандала около бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, предадоха световните информационни агенции. 

Това направи той по познатия за него начин - в профила си в "Туитър".

В изявлението си, държавният глава обвини уволнения от него директор в малодушие след разкритията по време на изслушването му пред сенатската разследваща комисия. 

По думите му, разпространената информация от Коми ще бъде много по-широко разпространена, отколкото някой е предполагал. 

"Напълно незаконно? Колко малодушно!", коментира Тръмп. 

Тръмп обяви по-рано в профила си в "Туитър", че е "цялостно и напълно оправдан", след като уволненият от него директор на ФБР Джеймс Коми заяви пред сенатската комисия, че американският държавен глава не бил лично разследван в разследването за намесата на Русия в президентските избори в САЩ през миналата година, но го обвини, че е се опитал да спре разследването срещу бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

Коми обаче обрисува опустошителна картина на ненадежден президент, който в най-добрия случай несъзнателно е нарушавал нормите на президентския пост, притискайки го във връзка с разследването за Русия, а в най-лошия случай може съзнателно да е възпрепятствал правосъдието, за което се носи наказателна отговорност.

Ала Тръмп и неговите поддръжници се съсредоточиха върху потвърждението, че лично той не е бил обект на разследване, а само негови сътрудници от предизборния му щаб.