Втори ден новозаразените в Австрия доближават 12 000 за денонощие. Отчетените случаи за вчера са 11 975, а тези във вторник бяха 11 398, пише Der Standart.

Австрия e поредната държава, регистрирала през последното денонощие рекорден брой нови случаи на коронавирус, след рязкото увеличаване на случаите и в Германия.

Случаите на Covid-19 в страната са 700 на 100 хиляди души, по данни на министерствата на здравеопазването и на вътрешните работи.

Италия ще предлага трета доза ваксина на всички над 40 г.

Италия ще предлага трета доза ваксина на всички над 40 г.

Това ще се случи от 1 декември

В опит да овладее разпространението на заразата, Австрия отново въведе правилото, според което право да ходят на работа имат само хора, които са ваксинирани, прекарали са заболяването или представят отрицателен тест за коронавирус. От понеделник редица места, като фризьорските салони и баровете, ще могат да бъдат посещавани само при представяне на сертификат. 

Само около 65% от населението на Австрия е напълно ваксинирано срещу коронавирус. 

Някои австрийски провинции въведоха ограничителни мерки за придвижване още миналата седмица, а други организираха лотарии с награди за хората, които се ваксинират. В една от тях най-голямата награда бе електромобил.

Две жертви при пожар в Covid болница в Румъния

Две жертви при пожар в Covid болница в Румъния

И преди пандемията Румъния е с една от най-слабо развитите здравни инфраструктури в ЕС, построила е 1 болница за 30 г.