Лидерът на републиканското малцинство в Сената на САЩ - Мич Макконъл, предложи на президента на САЩ Джо Байдън да предостави допълнителна военна помощ на Украйна. Това се дължи на засилването на ракетните атаки на Русия срещу украинската енергийна структура, предаде АП.

Говорим за противовъздушна отбрана и артилерия с голям обсег на действие - подчерта сенатор Мич Макконъл. Той отбеляза, че администрацията на Джо Байдън и съюзниците на САЩ, включително партньорите от НАТО, "трябва да се активизират и да направят повече, за да осигурят инструментите, от които Украйна се нуждае, за да се противопостави на руската агресия". 

Франция доставя оръжие за Украйна до седмици

Франция доставя оръжие за Украйна до седмици

След призива, че забравя децаа си

Макконъл изтъкна, че от страна на Конгреса на САЩ настоящата помощ се финансира и одобрява "предимно на двупартийна основа". Същевременно той подчерта, че републиканците ще се съсредоточат върху навременното и пълноценно предоставяне на необходимите оръжия и помощи.

Припомняме ви, че световните медии съобщиха, че ако републиканците си върнат контрола над Конгреса на САЩ, те ще имат право да блокират всякаква помощ за Украйна, но по-скоро ще забавят или намалят нейния поток, отколкото да я спрат.