Рейтингът на руския президент Владимир Путин достигна нов исторически минимум, съобщават руските медии. По данни на националния център за проучване на общественото мнение в Русия - ВЦИОМ, в момента доверието към Путин е 32%.

Данните са отчетени след речта му пред руския парламент от 20 февруари.

Чрез позитивното послание към депутатите Кремъл разчиташе да спре спада в рейтинга на президента, посочва в. "Ведомости". Според информация на вестника, първоначално е било планирано той да произнесе обръщението през март - за 5-ата годишнина от анексирането на Крим, но впоследствие е решено това да стане по-рано. Източник на изданието твърди, че това вероятно е свързано с желанието да се спре загубата на доверие сред населението.

Преди речта на Путин пред депутатите телевизионният канал "Дождь" съобщи, че в Кремъл са се опитвали да намерят позитивни теми за посланието му към парламента, на фона на ниските рейтинги на властта.

"Хората се умориха от ракети", коментира източник на "Дождь".

Путин подписа указ за излизането на Русия от договора за ракетите

Путин подписа указ за излизането на Русия от договора за ракетите

С това договорът от 1987 г. между СССР и САЩ спира да действа

Всъщност руснаците се изправени и пред редица други проблеми - увеличаването на данъчната тежест, повишаването на пенсионната възраст, спадът в реалните доходи.

Посланието на Путин към Федералното събрание на 20 февруари е сред най-непопулярните за последните години, съобщи "Комерсант".