Рейтингът на одобрение на американския президент Доналд Тръмп е скочил със 7 процента след прекратяването на неотдавнашната парализа на федералното правителство (шътдаун). Това показва ново социологическо проучване на "Галъп", цитирано от американските медии.

Американският държавен глава е имал подкрепата на 37 процента от избирателите в средата на януари, докато в началото на февруари тя се е увеличила до 44 на сто.

За Тръмп е малко вероятен нов шътдаун, но не е доволен от сделката в Конгреса

За Тръмп е малко вероятен нов шътдаун, но не е доволен от сделката в Конгреса

"Не мога да кажа, че съм доволен. Не мога да кажа, че съм развълнуван."

69 процента от анкетираните обаче са изразили неудовлетвореност от настоящото положение в САЩ, докато 29% са посочили, че са удовлетворени.

Междувременно проучването е показало, че броят на хората, които се идентифицират като републиканци, се е увеличил в сравнение с миналия месец. 85 на сто от избирателите на Републиканската партия, които са участвали в допитването, са изтъкнали, че одобряват работата на Тръмп, докато само 5% от избирателите на Демократическата партия са посочили същото за президента.

В проучването са участвали 1 016 души, като то е проведено в периода между 1 и 10 февруари.

Вчера Тръмп заяви, че не е "доволен" от постигнатата сделка между двете партии за финансирането на правителството. Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл призова президента да подпише споразумението, за да остави правителството отворено след 15 февруари.

Конгресът на САЩ одобри сделката за прекратяване на шътдауна

Конгресът на САЩ одобри сделката за прекратяване на шътдауна

И Тръмп подписа документа…