Кандидатът на Републиканската партия за предстоящите в САЩ президентски избори Мит Ромни упрекна действащия президент Барак Обама в загуба на чувството за реалност и неразбиране на икономическите процеси в страната.

Тази сутрин статистическите служби съобщиха, че се понижават темповете на намаляване на безработицата в САЩ. Вместо обещаните 150 000 работни места през август в страната са създадени 96 000 работни места, нивото на безработицата се е понижило от 8.3% на 8.1%.
Припомняме, според наблюдателите безработицата е основна причина за това Обама да изгуби доверието на голяма част от избирателите, които го подкрепиха на изборите  преди четири години.

Ромни отбелязва, че на всяко новосъздадено работно място се падат по четирима души, които вече са изгубили надежда, че ще си намерят работа. Той допълва, че от това е засегната и средната класа, понасяща последиците от рецесията, която е по-лоша дари от времената на „голямата депресия".

„Нивото на безработицата в САЩ остана над 8% в продължение на 43 месеца и става ясно, че Обама не изпълни предизборните си обещания, а методите му не работят." - отбелязва Ромни в задочен спор с Обама, който на конгреса на Демократическа партия заяви, че страната сега и в по-добро състояние, отколкото в началото на мандата му.