През последния час руски "шахеди" атакуваха Кривой рог, като на някои места в града бяха прекъснати електрозахранването и водоснабдяването.

Украинските канали за наблюдение съобщиха за няколко безпилотни самолета, които се движат към Кривой рог, след което местните канали в Telegram съобщиха за експлозии. Някои от тях - особено публицистичният "SWOЇ | Kryvyi Rih" - съобщиха, че в някои части на града са без светлината и водата.

Освен Кривой рог, мониторинговите канали съобщават, че "шахеди" са атакували района на Балаклея в Харковска област - с превземането на този град започна успешното настъпление на украинските войски през есента на предната година.

Преди това каналите за наблюдение съобщиха за експлозии и/или обстрел на ПВО край град Каменское край Днепър.

Украинските военновъздушни сили пишат за поне шест групи "шахеди", като всички те са летели от южна посока.

В последните минути мониторинговите канали писаха, че само един дрон е останал в небето - близо до Кривой рог.

Въздушна тревога е обявена в Херсонска, Николаевска, Запорожка, Днепропетровска, Кировоградска, Полтавска и Харковска област.

ISW: Путин не се отказал, иска още от Украйна

ISW: Путин не се отказал, иска още от Украйна

Киев насочва ударите по Крим

Областният център Кропивницки (бивш Кировоград) и околностите му са друг район, който е нападнат от руски "шахеди" по време на нощно нападение. Ръководителят на Кировоградската областна администрация Андрей Райкович съобщи в канала си в Telegram, че по предварителни данни няма жертви.

Ръководителят на областната администрация все още не е дал друга информация за последствията от удара.