Руските окупатори атакуваха областния център - град Запорожие, в резултат от което разрушения претърпяха инфраструктурни съоръжения в два района. Това съобщи ръководителят на областната администрация Олександър Старух, цитиран от агенция "Униан"

"Днес окупаторът за пръв път използва безпилотни летателни апарати. Предварително - те са били "Шахид - 136". Именно затова гражданите не са чули особено силни звуци от взривове. По предварителна информация има един пострадал, той е хоспитализиран. Информацията се уточнява", информира той.

Русия пусна ирански дронове по Харков, Одеса и Николаев

Русия пусна ирански дронове по Харков, Одеса и Николаев

Ракети удариха Запорожие

Старух подчертава, че Русия използва всичкото си налично въоръжение срещу цивилните жители на областта. "Ракети, реактивни системи за залпов огън, артилерия, а сега вече и така наречените дронове камикадзе. Бъдете внимателни! Не трябва да пипате остатъци от боеприпаси. Не трябва да фотографирате, да снимате видеа и да разпространявате информация за атаките. Доверявайте се на официални източници. Важното е да се спазват мерки за безопасност. Обезопасете себе и и своите близки ", - призовава Старух.