Русия и САЩ са близо до постигането на споразумение за Сирия, въпреки различията относно това как най-добре да бъде разрешен конфликтът. Това обяви руският президент Владимир Путин пред „Блумбърг”, цитиран от „Ройтерс”.

В интервю два дни преди срещата на Г-20 в Китай с американския президент Барак Обама и други световни лидери, Путин заяви, че продължаващите разговори между Москва и Вашингтон били много трудни, но в правилната посока.

„По мое мнение постепенно се движим в правилната посока”, заяви Владимир Путин. „Не изключвам, че в близко бъдеще ние можем да се споразумеем и да покажем на световната общественост това споразумение”, обясни руският президент.

„Засега е твърде рано да се каже, но на мен ми изглежда, че се движим напред, както вече казах, в правилната посока”, повтори още веднъж Владимир Путин.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров не успяха да постигнат сделка за военно сътрудничество и прекратяване на военните действия в Сирия миналата седмица, но казаха, че екипите от двете страни ще се опитат да финализират детайлите в Женева.

Преговорите между високопоставени американски и руски чиновници са насочени към прекратяване на огъня в Сирия.