Москва разширява списъка си със санкции срещу британски граждани, съобщава ТАСС.

На още 36 политици, служители по сигурността и журналисти от Великобритания се забранява да влизат в страната.

"С оглед на антируския курс на правителството на Обединеното кралство, което продължава активно да използва механизъм за персонални санкции и води интензивна пропагандна кампания с цел дискредитиране и изолиране на страната ни на международната сцена, беше взето решение за допълнително включване в забранителния списък на Русия на редица членове на британския кабинет, служители по сигурността и британските медии (общо 36 души)", посочват от руското външно министерство.

Великобритания е блокирала руски активи за рекордните 18 млрд. паунда

Великобритания е блокирала руски активи за рекордните 18 млрд. паунда

Санкционирани са руски олигарси и лица и организации, финансиращи на войната в Украйна

Ведомството твърди, че Лондон умишлено отказва да води конструктивен диалог, като по този начин "продължава да разширява линията на конфронтация и заедно с Вашингтон разпространява невярна информация за Русия, подклаждайки русофобски настроения".

"Враждебните действия и агресивната реторика на британските официални лица няма да останат без адекватен отговор и подкрепата на неонацисткия режим в Киев ще струва скъпо на неговите западни господари. Историята ни учи, че не всеки е в състояние да разбере очевидните факти", допълват от министерството.

Великобритания с нови санкции срещу Русия

Великобритания с нови санкции срещу Русия

Санкциите са насочени и към съюзниците на Путин, военните командири и руските и мианмарски търговци на оръжие