Кремъл обвини Великобритания в безпрецедентна "антируска мания", предупреждавайки, че такова отношение може да предизвика ответен отговор и да прогони други чуждестранни инвеститори, съобщава "Франс прес".

Британските депутати по-рано днес публикуваха остро критичен доклад, обвинявайки руския президент Владимир Путин и приближените му в "укриване и изпиране в Лондон на техните придобити от корупция активи".

Притискат Тереза Мей да удари руските олигарси

Притискат Тереза Мей да удари руските олигарси

Лондон станал център за пране на мръсни пари

"Свидетели сме на доста безпрецедентна антируска мания във Великобритания, която се проявява по различни начини", изтъкна говорителят на Путин Дмитрий Песков пред журналисти.

"Нямам съмнение, че такива действия няма да останат незабелязани от инвеститори от други страни", добави той.

"Много страни работят за подобряване на привлекателността си за инвестициите, а това смятам, че е стъпка в обратната посока", коментира още Песков.

Роман Абрамович остана без британска виза

Роман Абрамович остана без британска виза

Не му е отказана виза, а просто за подновяването й е нужно повече време

Комисията по външните работи към Камарата на общините призова британското правителство да наложи ограничения върху корумпираните руски пари, които протичат през Лондон и призова Великобритания да насърчи глобални действия за затягане на пропуските в съществуващия режим на санкции.

Неотдавнашни информации в медиите разкриха, че британската виза на собственика на английския футболен клуб "Челси" Роман Абрамович е изтекла и процесът по кандидатстване за нова виза е по-дълъг от обичайното.

Песков каза, че не бил наясно с въпроса, но подчерта, че много руски бизнесмени са третирани несправедливо.

Британският премиер Тереза Мей изгони руски дипломати и обеща нови мерки срещу нарушителите на права на човека след нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, за което Лондон обвини Москва. Русия яростно отрича, като твърди, че британските служби за сигурност са го скалъпили.