Русия е осуетила нападение с дрон срещу летище в Ивановска област, съобщава ТАСС.

"Федералната служба за сигурност (ФСБ), действайки съвместно с Министерството на вътрешните работи на Русия, осуетиха опит за извършване на диверсия, организирана от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, срещу летище "Северни" в Ивановска област, в която е трябвало да участват дронове, заредени с експлозиви", посочват от ФСБ.

Твърди се, че извършителите са планирали да поразят самолети за ранно предупреждение A-50.

"При провеждането на активни издирвателни действия в Русия беше разкрита диверсионна група, ръководена от украински служители на сигурността. Членовете на групата планираха да използват лек самолет Aeroprakt A-32 за доставяне на самоделни взривни устройства от село Блистова в Черниговска област в Украйна", се добавя в изявлението.

Украински дронове се опитали да атакуват Кремъл

Украински дронове се опитали да атакуват Кремъл

Путин не е пострадал

Пилотът на самолета и членовете на диверсионната група, вербувана от Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, са задържани след кацане в руската Тулска област при предаването на взривните устройства. Издирват се и други членове на групата.

Тази сутрин губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че Украйна е изпратила над 10 дрона срещу града.

Също днес говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков докладва, че руските сили са унищожили 22 украински дрона над Черно море през изминалата нощ.

Дни по-рано Русия обвини Украйна и че е извършила атака с дронове срещу Кремъл в опит да убие президента Владимир Путин.

Украйна унищожи собствен дрон, над който загубила контрол над Киев

Украйна унищожи собствен дрон, над който загубила контрол над Киев

След новината за летящи над Киев безпилотници