Медиите в Севастопол съобщават за нападение с дрон от страна на украинските въоръжени сили. Това разкри Би Би Си.

Според очевидци в града се чува грохот - вероятно от избухнали ракети за противовъздушна отбрана.

Украински безпилотни летателни апарати са били забелязани в Казашкия залив и Фиолент.

Украйна е изпратила над 10 дрона, по информация на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев. Три от безпилотните летателни апарати са били насочени към пристанището на града. В Севастопол няма повредени обекти.

Един дрон е загубил контрол и е паднал в горска местност на около 5 км, останките са открити от служители на МВР и Министерството на извънредните ситуации. Вторият дрон е свален над морето в района на нос Херсонес, третият - над морето от страната на Северния кей.

Засега няма данни за нанесени щети.

Според публикации в руски социални мрежи системите за противовъздушна отбрана на Крим са отблъснали атаки.

Според украински канали в "Телеграм", експлозии е имало в Севастопол и Саки, където Русия има военновъздушна база, както и на няколко други места в Крим. Припомняме, че военновъздушната база в Саки бе атакувана и в началото на август месец миналата година и бе едно от събитията, които белязаха началото на украинската контраофанзива.

По Крим летели украински ракети

По Крим летели украински ракети

Според декларираните характеристики ракетите "Гром-2" могат да поразяват цели на разстояние до 500 километра

В Крим и Севастопол е в сила висока, "жълта", степен на терористична опасност, както и среден режим на реагиране, според системата за квалификация на риска на Руската федерация.

Вчера сутринта от анексирания полуостров се появиха също съобщения, че системата за противовъздушна отбрана над Крим е работила. Задействането й е в северната част на полуострова, нямаше жертви и разрушения. Заявката на властите бе, че атаката е извършена с украински балистични ракети.