Системата за противовъздушна отбрана над Крим е работила тази сутрин отново. Задействането й е в северната част на полуострова, съобщи Олег Крючков, съветник на ръководителя на републиката, цитиран от ТАСС.

Областната администрация докладва, че няма жертви и разрушения.

В Крим и Севастопол е обявена висока, "жълта", степен на терористична опасност, както и среден режим на реагиране, според системата за квалификация на риска на Руската федерация.

Малко по-късно Олег Крючков съобщи и че движението по Кримския мост е временно спряно по технически причини. Движението ще бъде възобновено в близко бъдеще, пише Крючков в социалните мрежи, но без да дава никакви подробности за причините, както и за намеренията кога мостът да функционира отново. Припомняме, че през октомври месец мостът, символен именно за руската анексия, бе сериозно повреден със саботаж с кола-бомба.

Към 11 часа местно време бе съобщено, че мостът отново е отворен за движение.

Пояснява се, че фериботният пункт Керч, свързващ териториите на Крим и Краснодарския край, работи както обикновено.

От август миналата година периодично се съобщава за украински атаки по Крим и Севастопол, а украински представители не веднъж са потвърждавали целите си, които включват и освобождаване на Крим, окупиран и анексиран от Русия още през 2014 г.

"Украинская правда" потвърждава за извършена атака към полуострова. Съобщава, че сигнали от социалните мрежи за взривове идват за два района в северната част на Крим - Красногвардейски и Джанкой.

Още дронове летят към Крим

Още дронове летят към Крим

Инцидентът е станал в югоизточната част на полуострова