Руското посолство в САЩ отхвърли обвиненията на страната, че Москва може да стои зад последните кибератаки срещу украински банки и мрежи на украинското министерство на отбраната. Изявлението бе публикувано в петък на страницата на дипломатическата мисия във "Фейсбук" и цитирано от ТАСС.

Както се посочва в него, тези изявления са обявени за "явно антируски".

"Категорично отхвърляме необоснованите изявления на администрацията и отбелязваме, че Русия няма нищо общо със споменатите събития и по принцип никога не е извършвала и не провежда "злонамерени" операции във виртуалното пространство", подчертаха от дипломатическата мисия.

САЩ обвиняват Русия за кибертаките срещу украински институции

САЩ обвиняват Русия за кибертаките срещу украински институции

Кибератака удари уебсайтовете на украинските държавни сайтове и големи банки във вторник

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви по-рано, че Русия няма нищо общо с кибератаките в Украйна.

Припомняме, че Белият дом в петък обвини Русия, че е отговорна за скорошните кибератаки, насочени към министерството на отбраната на Украйна и големи банки. Съобщението на Ан Нойбергер, главен киберслужител на Белия дом, е най-очевидното обвинение, на фона на ескалиращото напрежение между Русия и Украйна.

Най-малко 10 украински уебсайта спряха да работят поради DDOS атаки, включително тези на Министерството на отбраната, Министерството на външните работи, Министерството на културата и двете най-големи държавни банки в Украйна.

Байдън убеден, че Путин е взел решение за Украйна

Байдън убеден, че Путин е взел решение за Украйна

По думите му, руските въоръжени сили възнамеряват да атакуват Украйна в близките дни

Вчера президентът Джо Байдън обяви, че Русия може да планира инвазия срещу Украйна в следващите дни.