Приключи масираната нощна атака с ирански дронове-самоубийци срещу цели в Украйна, а предупреждението за въздушна атака е отменено във всички региони.

Това съобщи руската редакция на Би Би Си.

Последните групи дронове атакуваха южната част на Одеска област. Украински източници съобщиха по-специално за експлозии в района на дунавското пристанище Измаил и Орловка, където се намира ферибота през Дунав.

"Край на заплахата от атакуващи БЛА от типа "Шахед" във всички региони [...] Официална информация за броя и видовете свалени въздушни цели ще бъде публикувана след събирането на данните", пишат украинските ВВС в своя канал в "Телеграм".

Украински телеграм канали съобщават за експлозии в Черкаска област. Дали става дума за попадения на ирански дронове "Шахед" или само за огън от ПВО, все още не е ясно.

Отново откриха отломки от руски дрон в Румъния

Отново откриха отломки от руски дрон в Румъния

Предупреждения към жителите на Галац да отидат в мазетата

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че дронове летят към Виницка област в западната част на Украйна и до Полтава в централните части, както и през Николаевская област на север, към Кировоград - в този случай вероятно говорим за нова група от шахеди.

В допълнение към гореспоменатите региони, въздушна тревога току-що беше обявена в областите Хмелницки и Черновци, които се намират по-на запад отвъд Виница.

Руски дронове атакуваха пристанищна инфраструктура в района на Одеса в Украйна и повредиха силоз за зърно в района на Измаил рано тази сутрин, съобщи по-късно областният управител Олег Кипер, цитиран от "Ройтерс".

Той посочва, че на мястото са се запалили девет камиона, като огънят вече е потушен. Няма жертви.