Външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че Москва подкрепя Каракас и се противопоставя на новоналожените санкции на САЩ срещу Венецуела, съобщава ТАСС.

Руският първи дипломат е изразил опасенията си пред президента на Венецуела Николас Мадуро по време на среща в кулоарите на 73-тото Общо събрание на ООН в Ню Йорк.

Мадуро готов да разговаря с Тръмп

Мадуро готов да разговаря с Тръмп

Въпреки всички различия...склонен съм да протегна ръката си към президента на САЩ

"Русия препотвърди продължаващата си солидарност с народа и правителството на Венецуела в борбата им за правото на независимо развитие, свобода от каквото и да е разрушително чуждо влияние, да не говорим за насилствена намеса", се изтъква в изявлението на руския първи дипломат.

Коментарите на Лавров бяха направени след решението на Министерството на финансите на САЩ да наложи санкции на няколко висши официални лица на Венецуела, както и на съпругата на Мадуро Селия Флорес.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп отново потвърди твърдата позиция на Вашингтон към правителството в Каракас, изтъквайки, че "категорични опции" са сложени на масата, когато става въпрос да видят страната "влязла в правия път".

Венецуела скочи: Тръмп подстрекава военно въстание срещу Мадуро

Венецуела скочи: Тръмп подстрекава военно въстание срещу Мадуро

"Венецуела изразява най-категоричното си отхвърляне на подстрекателските и интервенционистките изявления на президента на САЩ"