Руските окупационни сили нападнаха Украйна с безпилотни самолети тип "Шахед". В много региони беше обявена въздушна тревога.

За изстрелването на вражески дронове съобщиха военновъздушните сили на Украйна в 22:15 ч. на 6 юли. Руснаците изстрелват дронове от Приморско-Ахтарск в посока Азовско море. Регистрирани са общо три вълни на изстрелване.

Заради това в южните райони беше обявена тревога, като местните телеграмни канали писаха за работата на системата за противовъздушна отбрана.

Около 1 часа след полунощ Виталий Ким, началник на ОВА в Николаев, заяви, че "поне 1 мотопед (дрон-б.р.)" лети към Николаев. По-късно той съобщи, че дронът "е тръгнал" към Очаков.

"Донецка област, Запорожие - активност на тактическата авиация на противника, вероятност за използване на въздушно оръжие. Не пренебрегвайте предупрежденията за въздушна опасност", заявиха военните.

През нощта на 6 юли Украйна алармира за изстрелването на ракети "Калибр" от Черно море от руските окупатори. По време на ракетната атака в Лвов се чуха силни експлозии.

Още след угасването на светлините началникът на ОВД в Лвов Максим Козицки заяви, че руснаците са поразили с ракета жилищна сграда. Към 6 ч. сутринта вече се знаеше, че трима души са загинали в резултат на нападението. В следобедните часове под развалините бяха открити още жертви на удара. Съобщава се, че руската ракета е убила общо шест души.

През нощта на 7 юли ОВД на Лвов съобщи, че изпод развалините е извадено тялото на още една жена. С това броят на загиналите достигна седем души. Спасителите продължават да разчистват развалините на разрушената сграда.