Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от "унищожаването на бронетанкова техника и жива сила на въоръжените сили на Украйна в пограничния район на Курска област от екипажи на самолети на оперативно-тактическата авиация на руските въздушно-космически сили".

"Екипажите на многофункционалните свръхзвукови изтребители-бомбардировачи Су-34 от Въздушно-космическите сили на Русия (ВКС) нанесоха въздушни удари по военна техника на подразделения на Въоръжените сили на Украйна", цитира Интерфакс съобщение на руското военно ведомство.

"Ударът е нанесен с авиационни бомби ФАБ-500 с универсален модул за планиране и корекция (УМПЦ), който позволява прецизни удари от безопасно разстояние от линията на бойния контакт", казаха от руската армия.

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, коментира, че руската агресия е причината за всяко обостряне на конфликта с Украйна, включително и за събитията в Курска и в Белгородоска област в Русия, цитира думите му Ройтерс.

"Основната причина за всяка ескалация на напрежението, за обстрел, за военни действия, за принудителни евакуации, за съсипване на нормалния начин на живот, включително в собствените ѝ територии като Курска и Белгородска област, е единствено и само недвусмислената агресия на Русия", пише Подоляк на английски език в социалната платформа X, отбеляза агенцията.

Руските военни продължават да се бият в Курска област

Руските военни продължават да се бият в Курска област

Украйна все още не е коментирала случващото се