Пилотът, който беше задържан след падането на самолета му в Брянска област, беше обвинен в незаконно преминаване на границата, съобщава руската държавна агенция ТАСС, като се позовава на съда. Максималното наказание за такова престъпление е 4 години затвор, уточнява Руската служба на Би Би Си.

На 5 април вечерта Граничната служба на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия съобщи, че лекомоторен украински самолет се е разбил в Брянска област, недалеч от границата с Украйна, а пилотът му е бил задържан. Спецслужбата твърди, че пилотът е гражданин на Украйна, Александър Морозов на 67 години, който се е опитал да се върне на територията на страната си. Националната гвардия заяви, че се предполага, че пилотът е имал оръжие в себе си.

"Телеграм" каналите Mash и Baza скоро пуснаха видеозапис от разпита, на който се твърди, че показва пилота на сваления самолет. Човекът във видеото казва, че е частен пилот и е бил на мисия да контролира украинската противовъздушна отбрана срещу 50 000 гривни (2430 лв). Задачата му, според него, е била да лети на малка височина (50 метра) зад друг лекомоторен самолет и по негова команда да прави снимки.

Отново опит за "диверсия" в Брянска област
Обновена

Отново опит за "диверсия" в Брянска област

Отговорност пое същият "Руски доброволчески корпус"