Долната камара на парламента в Русия прие на второ четене закон, който ще позволи на руските власти да посочат чужди медии, работещи в Русия като "чуждестранни агенти", съобщава "РИА Новости", цитирана от "Ройтерс".

Министерството на правосъдието на САЩ поиска от RT America, която има връзки с телевизионната станция RT, подкрепяна от Кремъл, да се регистрира като "чуждестранен агент" след обвинения на разузнавателните служби на САЩ, че Русия се е намесила в миналогодишните президентски избори.

Русия погва американските медии през следващата седмица

Русия погва американските медии през следващата седмица

В отговор на действията на САЩ срещу руските медии

Русия, която отрича намеса в американските избори заяви, че ще реагира срещу действията на САЩ. Преди законът да бъде одобрен от Горната камара на парламента, се очаква и трето четене.

Натискът върху руските медии в чужбина е неприемлив. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Песков поясни, че руският лидер Владимир Путин е провел среща със Съвета за сигурност на Русия и на нея са стигнали до заключението, че има неприемлив натиск върху руските медии в чужбина. Путин е подчертал, че този натиск е особено осезаем в последно време.

руският телекомуникационен регулатор обвини американския телевизионен канал CNN International, че нарушава руските закони. Регулаторът добави, че е привикал представители на телевизията във връзка с проблема.

Нарушенията са свързани с лиценза за излъчване на телевизията. От Роскомнадзор поясниха, че ще продължат "системно да следят"чуждестранните медии на руска територия.

Путин: Натискът над руските медии в чужбина е неприемлив

Путин: Натискът над руските медии в чужбина е неприемлив

Властите погнаха и СиЕнЕн