Руският президент Владимир Путин обяви, че руските военни в Сирия ще бъдат намалени, обаче Русия щяла да продължи борбата срещу международния тероризъм.

Това е заявил той по време на съвместно заседание с ръководителите на външното и военното министерства Сергей Лавров и Сергей Шойгу, предава държавната телевизия "Россия 24".

Руският президент се е съгласил с предложението на военното министерство за съкращаването на военното присъствие на Русия в Сирия. "Разбира се, ние ще продължим да подкрепяме законното сирийско правителство в борбата срещу тероризма", изтъкнал Путин.

Асад и опозицията се разбраха за прекратяване на огъня в Сирия

Асад и опозицията се разбраха за прекратяване на огъня в Сирия

Това обяви руският президент Путин

По-рано Путин обяви подписването на три документа, свързани с прекратяването на огъня в Сирия. Първият документ е подписан между сирийското правителство и въоръжената опозиция - за прекратяване на огъня на територията на Сирия. Вторият документ е свързан с комплекс от мерки за контрол на режима по прекратяването на огъня. Третият документ е декларация за готовност за започване на мирни преговори по уреждането на конфликта в Сирия.

По думите на Путин, Русия щяла да изпълни споразуменията, които са били постигнати. По-специално става въпрос за развитието на местата, където са базирани руските въоръжени сили в Тартус и летище "Хмеймим" в Латакия.