Руското външно министерство разшири списъка със санкционирани лица, като добави към него 61 американски граждани. Списъкът е достъпен на сайта на министерството.

"В отговор на непрекъснато нарастващите санкции на САЩ срещу руски политически и обществени фигури, както и представители на местния бизнес, са санкционирани 61 американски граждани измежду ръководителите на водещи корпорации на военно-промишления комплекс, медийни платформи и рейтингови агенции, самолетни и корабостроителни компании, както и отделни служители на Държавния департамент на САЩ, замесени в натрупването на "злонамерени" руски кибератаки", се казва в изявление на руското външно министерство.

САЩ с нов кръг от санкции, свързани с Русия

САЩ с нов кръг от санкции, свързани с Русия

Последните санкции са насочени и към 16 юридически лица, и "Ролдугин, пазител на офшорното богатство на президента Путин"

Влизането в Русия на неопределено време е забранено, по-специално за министъра на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм, министъра на финансите Джанет Йелън, старшия съветник на президента на САЩ Майкъл Донилон, помощника на президента на САЩ по икономическите въпроси Браян Дийз и президента на Universal Pictures Питър Крамър.

Припомняме, че на 2 юни Съединените щати издадоха нов кръг от санкции, свързани с Русия, насочени срещу 17 лица, включително Сергей Ролдугин, близък сътрудник на руския президент Владимир Путин.

Последните санкции бяха насочени и към 16 юридически лица, седем кораба и три самолета.

САЩ зоват Русия да не затваря посолството им в Москва

САЩ зоват Русия да не затваря посолството им в Москва

Вашингтон и Москва не трябвало да прекъсват дипломатическите си отношения