Нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски двоен агент във Великобритания е мистерия, която се нуждае от вниманието на някой като измисления детектив Еркюл Поаро. Това коментира посланикът на Русия в Лондон, цитиран от "Ройтерс".

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия се намират в критично състояние, след като изпаднаха в безсъзнание на обществена пейка пред търговски център в английския град Солсбъри на 4 март. Великобритания обвинява Русия в опит за убийство, но Русия отрича участие и подчертава, че Великобритания няма доказателства.

Москва: На Великобритания не може да се вярва

Москва: На Великобритания не може да се вярва

По думите му Русия не може да вярва на британските думи

Руският посланик Александър Яковенко е бил запитан на пресконференция дали Русия разглежда случая като шега, след като руското посолство във Великобритания написа в "Туитър", че без доказателства за случилото се, Поаро, прочутият литературен герой на английската писателка Агата Кристи, бил нужен за разследването в Солсбъри.

Яковенко защитил публикацията в "Туитър".

"Нямаме никаква информация", изтъкна руският посланик, допълвайки: "Разследването е класифицирано. Не знаем мотивацията на британското правителство и затова се казва, че случаят е толкова сложен, че трябва, да речем, мъдростта на човек като Поаро в разследването."