Две украински ракети бяха свалени от системи за ПВО в района на Керченския пролив. Mостът не е повреден, съобщи в Telegram канал ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, предава ТАСС.

"В района на Керченския проток силите на ПВО свалиха две вражески ракети. Кримският мост не е повреден", пише той.

Сергей Аксьонов помоли гражданите да се запазят спокойствие и да се доверяват само на официалните източници на информация.

Мостът е обвит от димна завеса, движението ще бъде възобновено в близко бъдеще, каза Олег Крючков, съветник на ръководителя на Република Крим , в своя канал в Telegram .

"Специалните служби създадоха димна завеса, движението ще бъде възстановено в близко бъдеще", написа той.

По-късно в събота Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова осъди атаката на Украйна срещу Керченския мост в Крим, като каза, че това е "обект от чисто гражданска инфраструктура, срещу който атаките са неприемливи". След свалянето на първата ракета кримските власти съобщиха, че още една ракета е била прихваната над Керченския пролив.

"Подобен саботаж дава възможност на международната общност още веднъж да се убеди в истинската същност на киевския режим. Подобни варварски действия не могат да бъдат оправдани и няма да останат без отговор", каза Захарова.

Русия: Отблъснахме атака от 20 украински дрона срещу Крим
Обновена

Русия: Отблъснахме атака от 20 украински дрона срещу Крим

По неофициална информация е атакуван военен склад на окупаторите