Системата за противовъздушна отбрана е свалила в нощта срещу петък 25 въздушни цели при подхода към руския Белгород. Това съобщава губернаторът Вячеслав Гладков в своя Telegram канал, цитиран от ТАСС.

"Нашата система за противовъздушна отбрана работи над Белгород и Белгородска област - 25 въздушни цели бяха свалени при подхода към града. По предварителна информация няма пострадали, допълни началникът на района.

Гладков уточни, че в Белгород в резултат на атака на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изпочупени прозорци и фасади на три частни жилищни сгради. Констатирани са щети и на територията на четири склада: констатирани са щети по дограма, покриви и фасади.

"В един от складовете е възникнал пожар, който е потушен бързо от екипи на пожарната, а на една от сградите на промишленото предприятие са изпочупени прозорци.

Белгородска област под ракетен обстрел

Белгородска област под ракетен обстрел

Звучи сирена за опасност

Освен това, според ръководителя на района, са били регистрирани щети на 11 леки автомобила, а покривът на гаража е счупен. В Белгородска област в резултат на нападение на украинските въоръжени сили в село Таврово са срязани покривът на стопанска постройка и оградата на частно домакинство. Пострадала е една кола. На място работят оперативни служби, информацията за последствията се изяснява, подчерта Гладков.

Припомняме, че сигналът за предупреждение за ракетен удар бе обявен в Белгород и Белгородска област два пъти през нощта.

Вторият сигнал е продължил почти час и е отменен около 00:40 московско време.