Изпълняващият длъжността губернатор на руската Курска област Алексей Смирнов съобщи за атаки срещу региона от украинските въоръжени сили в събота, включително с помощта на дронове и хеликоптери, съобщава "Интерфакс".

"През деня шест украински дрона бяха елиминирани и обезвредени с леко стрелково оръжие и средства за радиоелектронна борба в граничните райони", написа Смирнов в канала си в Telegram.

Според властите атаки от украински хеликоптери и безпилотници са били регистрирани в село Городище и недалеч от ГКПП Крупец, селата Локот и Козино, селата Анатолиевки и Воронок в Рилски район и други.

Русия: Петима загинаха при украинска атака с дрон в Курска област

Русия: Петима загинаха при украинска атака с дрон в Курска област

Включително две малки деца

По-специално, в резултат на изпускане на взривно устройство от украински хеликоптер в село Анатолиевка, Рилски район, електрозахранването беше нарушено.

"В село Козино, район Рилски, украински хеликоптер повреди автомобил на селскостопанска компания", добави Смирнов.

Също така, според него, в събота ГКПП "Суджа", селата Заолешенка, Гуево и Горнал, село Олешня в Суджански район, село Елизаветовка в Глушковски район, селата Гордеевка и Обуховка в Кореневски област са били многократно обстрелвани.

Опасност от въздушни атаки обяви Курска област

Опасност от въздушни атаки обяви Курска област

По-рано беше съобщено за ранени атаки в Белгородска област

Припомняме, че петима души са загинали при украинска атака с дрон в руската Курска област близо до границата с Украйна. Това съобщи ден по-рано Смирнов. По-рано Смирнов заяви, че на 28 юни в региона са били унищожени 9 украински дрона с леко оръжие и средства за радиоелектронна борба.

Курска област редовно е подлагана на атаки.