Вечерта на 1 септември руските сили за ПВО са свалили дрон над Белгородска област. Това съобщава "Интерфакс", като цитира Министерството на отбраната.

"На 1 септември около 21:15 московско време руските системи за противовъздушна отбрана предотвратиха опит на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотен летателен апарат от авиационен тип на територията на Руската федерация", се казва в съобщението.

Припомняме, че това е поредно съобщение за дронове над Белгородска област. 

Дронове към Москва и Белгородска област

Дронове към Москва и Белгородска област

Поредна нощна атака

Едни от последните бяха свалени в края на август. 

В последните седмици почти ежедневно руските власти свалят украински дронове, както в пограничните райони, така и в областите, близки до столицата Москва. Някои от дроновете стигат и до самата столица.

Анализатори посочиха, че редовните нападения с безпилотни летателни апарати дълбоко в тила на Русия има преди всичко психологическо въздействие. Съединените щати, които предоставят на Украйна масивна помощ под формата на оръжия и друго военно оборудване за борба с руската инвазия, постоянно заявяват, че не подкрепят атаки в Русия, но и че Украйна решава сама как ще избере да се защити от руската инвазия.