Руските въздушно-космически сили са нанесли удари по девет цели на бойците в зоната за деескалация на Идлиб, сред които тренировъчен пункт и склад за боеприпаси. Това съобщава в сряда "Интерфакс", като цитира заместник-началникът на руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия, капитан 1 ранг Олег Игнасюк.

"За да потиснат подобни опити, руските ВКС нанесоха удари по девет терористични тренировъчни бази и склад за боеприпаси", каза Игнасюк на брифинг в сряда.

В зоната за деескалация в Идлиб са регистрирани три атаки срещу позиции на сирийските правителствени войски от терористичните групировки Джабхат Ал-Нусра (забранена в Руската федерация) и Ислямската партия на Туркестан (забранена в Руската федерация ): в провинция Алепо - две атаки, в провинция Идлиб - един обстрел.

Освен това, според него, са регистрирани четири случая на нарушение на разпоредбите на Протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с некоординирани полети на безпилотни летателни апарати от авиацията на международната антитерористична организация, ръководена от Съединените щати. през деня.

Русия отново критикува Запада за опасни действия в Сирия

Русия отново критикува Запада за опасни действия в Сирия

Руската авиация нанесе удари по две идентифицирани бази на джихадисти

"В района на Ал-Танф на ден са регистрирани десет нарушения от авиацията на коалицията на правилата за използване на въздушното пространство на Сирийската арабска република: от двойка изтребители F-15 (два пъти), двойка изтребители Typhoon (два пъти) и двойка изтребители Rafale", добави Игнасюк.

Припомняме, че Русия редовно в съобщенията си, заедно с постиженията си, критикува и действията на Запада като опасни нарушения.

Много често случаите са подобни.