Украинските системи за противовъздушна отбрана унищожиха 14 от 17 безпилотни летателни апарата, изстреляни от Русия през нощта, и една крилата ракета Х-59. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на военновъздушните сили на Украйна.

Военновъздушните сили съобщиха в Telegram, че Русия също е изстреляла ракети от ракетни системи земя-въздух с голям обсег С-300. Няма информация за поразена инфраструктура.

Губернаторът на Харковска област в североизточната част на Украйна Олег Синегубов посочи, че Русия е атакувала неговия регион с ракети, изстреляни от системите С-300. По думите му при ударите няма пострадали, но са нанесени щети на няколко жилищни сгради.

Сергей Лисак, губернаторът на Днепропетровска област, подчерта, че Русия е атакувала областния град Павлоград с дронове. Той уточнява, че няма жертви, но голяма част от града е останала без електричество

Повече от 29 хиляди абоната са останали без електроснабдяване в Павлограския район. Още 10 000 домове в град Терновка няма водоподаване.

"Укриненерго" потвърди, че е ударен неин обект в Днепропетровска област.

Сергей Лисак съобщи, че са свалени шест безпилотни летателни апарата, както и една ракета над Новомосковския район.

Както Русия, така и Украйна увеличиха въздушните си атаки далеч от фронтовата линия през последните месеци, насочвайки се към критичната си енергийна, военна и транспортна инфраструктура.

Дроновете над Украйна с цел стопанска инфраструктура

Дроновете над Украйна с цел стопанска инфраструктура

Свалени са 40 от 45 дрона