В нощта срещу петък, 10 май, руската армия нанесе отново комбиниран удар по Украйна, като използва безпилотни самолети тип Шахед-131/136 и зенитни управляеми ракети С-300/С-400. Това съобщават от генералния щаб на украинската армия.

От окупирания Крим изстреляха 10 ударни дрона, две ракети бяха изстреляни от Белгородска област, съобщи генерал-лейтенант Николай Олешчук, командир на Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна. По думите му и 10-те дрона са били ликвидирани в рамките на Херсонска, Николаевска и Одеска област.

Мониторингови канали съобщават и на сутринта, че от север на Украйна продължават атаките, а въздушната тревога продължава над Харковска област.

Има съобщения за взривове в Чугуев, Харковска област. Кметът Игор Терехов съобщи, че ударът е бил в жилищен район и е предизвикал пожар в жилищни сгради. Информацията за пострадали се уточнява.

Припомняме, Русия отбеляза напредък в завземането на Харковска област, като пое контрол над още едно населено място в региона. Въпреки че има струпване на руски сили евакуация на жителите на Харков обаче не се предвижда скоро.

Допълнително, вчера губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за сигнал за ракетна опасност, прозвучал късно вечерта. По-късно същия ден Русия свали два украинска дрона, като няма данни за жертви, пострадали и големи разрушения.

Украински дрон пак удари рафинерия в Русия

Украински дрон пак удари рафинерия в Русия

Русия свали и украински дрон над Москва