Руската авиация е нанесла удари по две бази на бойци в планините в сирийските провинции Хомс и Дейр ез-Зор. Това съобщава в събота заместник-началникът на Руския център за помирение на воюващите страни (ЦПВС) в САР генерал-майор Юрий Попов, цитиран от "Интерфакс".

"Руските въздушно-космически сили атакуваха две идентифицирани бази на бойци, които са напуснали зоната Ал-Танф и се крият в труднодостъпни райони на планинските вериги Ал-Амур в провинция Хомс и Ал-Бишри в провинция Дейр ез-Зор, заяви той.

Освен това заместник-ръководителят на Централните военновъздушни сили съобщи за нарушения в небето на Сирия от самолетите на ръководената от САЩ коалиция.

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

"През деня "коалицията" регистрира девет случая на нарушение на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с руската страна, каза Попов. В района на Ал-Танф бяха регистрирани десет нарушения на ден от две двойки изтребители F-15 и три щурмови самолета A-10 Thunderbolt на коалицията", добави той.

Припомняме, че редовно руски представители съобщават за свои удари срещу джихадисти в Сирия и посочват нарушения на западната коалиция.