Три украински морски дрона са били унищожени от руския черноморски флот на 340 км югозападно от Севастопол, предава "Ройтерс" цитирайки руското министерство на отбраната във вторник. Дроновете са атакували  корабите "Сергей Котов" и "Василий Биков". 

Министерството каза, че патрулните кораби са в района, за да контролират навигацията.

По-късно, в ежедневния си брифинг, министерството съобши, че военноморски кораби са унищожили още три морски дрона, насочени към цивилни плавателни съдове.

"През нощта режимът в Киев се опита да извърши терористична атака с три полупотопяеми безпилотни катера срещу руски цивилни транспортни кораби, движещи се към пролива Босфора в югозападната част на Черно море", казаха от министерството.

Русия каза, че ще третира всички кораби, напускащи или влизащи в украинските пристанища, като валидни цели след изтичането на сделката за зърно в Черно море миналия месец, която позволи износ на украинско зърно.

Инцидентът е първият сблъсък на украински морски дронове с руския флот в дълбоки води. Преди това Киев е използвал дронове, за да атакува военноморската база на Русия в Крим и моста, който Русия построи към полуострова.

Руското министерство на отбраната съобщи, че корабите продължават да изпълняват задачите си в Черно море.

Шахеди удариха Харков

Шахеди удариха Харков

Пострадали са училище и спортен обект