Удари на руските ВКС са унищожили три бази на бойци в така наречената бяла пустиня в Сирия.

Това е съобщил заместник-началникът на Руския център за помирение на воюващите страни в САР капитан 1-ви ранг Олег Игнасюк, цитиран от "Интерфакс".

"На 23 август ударите на руските въздушно-космически сили унищожиха три бази на бойци, които бяха напуснали зоната Ал-Танф и се криеха в труднодостъпни райони на сирийската Бяла пустиня", каза той в събота.

Русия отново предупреди САЩ за опасна ситуация над Сирия

Русия отново предупреди САЩ за опасна ситуация над Сирия

Безпилотен самолет MQ-9 Reaper на международната коалиция, ръководена от Съединените щати, се е приближил до самолет Су-35

Заместник-ръководителят на ЦПВС каза още, че през последното денонощие руските военни са регистрирали 18 нарушения в небето на Сирия от ръководената от САЩ международна коалиция.

"През деня "коалицията" регистрира шест случая на нарушаване на разпоредбите на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с руската страна", каза той.

Русия отново обвинява Запада за опасни ситуации в небето на Сирия

Русия отново обвинява Запада за опасни ситуации в небето на Сирия

През деня коалицията регистрира седем случая на нарушение

"В района на Ал-Танф са регистрирани 12 нарушения от коалиционната авиация на правилата за използване на въздушното пространство на Сирийската арабска република на ден: три двойки изтребители F-15, двойка изтребители Rafale и две двойки A-10 щурмова авиация", добави Игнасюк.

Припомняме, че редовно руски представители съобщават за свои удари срещу джихадисти в Сирия и посочват нарушения на западната коалиция.

Много често случаите са подобни.