Фрегатата "Адмирал Григорович" направи служебно посещение в пристанището на Алжир от 12 до 14 ноември, съобщи в събота руското министерство на отбраната.

Както се казва в съобщението му, по време на престоя му в Алжир "корабът беше попълнен с доставки според установените стандарти и беше организирана почивка за екипажа", уточни ТАСС.

Отбелязва се, че командването на фрегатата е участвало в протоколни срещи с командването на военноморския окръг на ВМС на Алжир, военноморската база на Алжир и ръководството на пристанището.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че в момента "Адмирал Григорович" продължава да се движи по одобрения маршрут в източната част на Средиземно море.

Алжир не отвори въздушното си пространство за френска военна операция в Нигер

Алжир не отвори въздушното си пространство за френска военна операция в Нигер

Северноафриканската страна е против всяка военна намеса в Нигер

"Въоръжението и техниката функционират нормално, екипажът носи дежурство според графика за пътуването", казаха военните.

Според тях резултатите от навлизането на кораба в Алжир са били докладвани на главнокомандващия ВМФ на Русия Николай Евменов. Както отбелязва ведомството, "деловото посещение на фрегатата "Адмирал Григорович" в Алжир ще послужи като още една стъпка за укрепване и развитие на военноморското сътрудничество между двете страни".

Фрегатата "Адмирал Григорович" е оборудвана с крилати ракети с голям обсег на действие "Калибър".