Министерството на отбраната на Руската федерация потвърди за извършена атака от страна на украинската армия спрямо Севастопол. Според съобщението атаката е извършена с , като всички четири ракети са свалени.

Серия от експлозии бяха чути в Севастопол днес сутринта, за което свидетелстват мести жители в социалните мрежи, а местните власти обявиха нападение на от украинските въоръжени сили.

"Друга ракета, в резултат на въздействието на системите за противовъздушна отбрана, на последния си етап се е отклонила от траекторията на полета, като бойната глава е избухнала във въздуха над територията на града", се казва в доклада на руското МО.

Украинската страна все още не е коментирала информацията за обстрела на Севастопол.

По последни данни на местната администрация броят на жертвите на нападението е трима, включително две деца, а броят на ранените достига почти 100.

Лондон: Украинските ракетни удари стават все по-точни

Лондон: Украинските ракетни удари стават все по-точни

Британското военно разузнаване анализира ракетните удари, които наскоро бяха разменени между украинската и руската армия.

"Цялата здравна система е мобилизирана, лекарите и медицинският персонал работят. Операционните зали са разгърнати. На пострадалите е предоставена цялата необходима медицинска помощ", написа в своя Telegram канал назначеният от Москва ръководител на Севастопол Михаил Развожаев. По негови данни 22-ма са се обърнали към медицинските заведения за помощ. При атаката са пострадали жители на кварталите "Учкуевка" и "Любимовка", а Развожаев определя ситуацията в Учкуевка като тежка. Една ракета е била свалена над един от плажовете на Севастопол.

Според местния канал "Кримски вятър" целите си руската ПВО е свалила над самия център на Севастопол и Стрелецкото пристанище. Руските медии съобщават и за пожар в гора в близост до санаториума "Лазур" и в жилищна сграда.

Движението по Кримския мост преди атаката бе спряно.

ATACMS или Storm Shadow ще донесат победата на Украйна

ATACMS или Storm Shadow ще донесат победата на Украйна

Нови проблеми за Русия