През изминалото денонощие двама души са загинали, а 12 са били ранени в резултат на обстрел на населените места в Донецка област, съобщи началникът на областната военна администрация Павло Кириленко. И загиналите, и ранените са в Бахмут, по посока на който руските военни безуспешно се опитват да напреднат.

На територията на самопровъзгласилата се ДНР за един ден са били ранени осем души, твърдят сепаратистките власти. Според тях сутринта украинската страна е обстрелвала Ворошиловския район на Донецк.

Ръководителят на военната администрация на Днепропетровска област Валентин Резниченко също съобщава за нощ на интензивен обстрел. По негова информация руските военни са обстрелвали седем пъти Никополския район и три пъти Криворожкия район. Няма жертви и ранени, но са пострадали жилища и къщи.

Кметът на Харков Игор Терехов също съобщи за удари по града през тази нощ. Ракетен обстрел е имало на два квартала в Харков - към централната част на града в районите Басиански и Киевски.

Повредени са били училище и сграда, обявена за историческо наследство - къщата на търговеца Адам Пиотровски.

Информация идва и за обстрел по Запорожие и региона. По първоначална информация в села Камянка са загинали петима души, включително 29-годишна жена и двете й деца.

Вчера украинските военни съобщиха, че са нанесли удари по Дариевския мост над река Ингулец, който свързва два окупирани от Русия участъка на западния бряг на река Днепър и е от решаващо значение за снабдяването на руската армия.

По данни на Южното оперативно командване украинската артилерия е обстрелвала и е извадила от строя моста. Москва все още не е коментирала тези съобщения.

Ингулец разделя окупираната от Русия територия на запад от Днепър на две части, всяка от които е свързана с източния бряг с един мост. И двата моста са редовно обстрелвани от украинската артилерия, но все още не са напълно изключени от инфраструктурната мрежа.

Руските окупатори увеличават силите си в две посоки. А в Северското направление врагът продължава да държи отделни части на Западния военен окръг в граничните райони на Брянска и Курска област. В района на Волин и Полеск продължават да се увеличават силите и средствата за електронно разузнаване на противника, съобщава тази сутрин украинския генерален щаб.

ISW: Малко вероятно Русия да успее с референдумите до 11 септември

ISW: Малко вероятно Русия да успее с референдумите до 11 септември

Наяве излизат вътрешни разногласия