Военно-космическите сили на Руската федерация унищожиха няколко склада с боеприпаси и гориво в провинция Эл-Баб в провинция Алепо. Те нанесоха удари в района, където са разположени бунтовниците и техниката им. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на Министерството на отбраната на Русия.

"В Командването на авиогрупата на Военнокосмическите сили на Русия на 22 януари 2017 година от авиобаза Хмеймим съвместно с американска страна по "права линия" от щаба на международната коалиция бяха получени координати на цели на "Ислямска държава" в района на населения пункт Ел-Баб, провинция Алепо", се казва в съобщението.

Масов гроб в Алепо откриха сирийски армейци

Масов гроб в Алепо откриха сирийски армейци

Сирийски военни предотвратиха взрив на камион с два тона експлозив

"След разузнаване с безпилотни апарати и средства на космическото разузнаване два самолета на Военнокосмическите сили на Русия и два самолета на международната коалиция по обекти на терористите са нанесени авиоудари, заявиха от Руското военно министерство.
В резултат на проведените съвместни операции са унищожени няколко складове с боеприпаси и гориво, а също и район, където са разположени бунтовници и техника", информират от министерството на отбраната на Русия.

Русия и Турция обсъдиха Алепо

Русия и Турция обсъдиха Алепо

И двете страни изразиха удовлетворение

На 21 януари Русия и Турция проведоха друга съвместна операция срещу "Ислямска държава" в района на Ел-Баб в провинция Алепо, се казва в съобщението на руското военно министерство.

За въздушната операция, съгласувана със сирийската страна, са участвали 3 ударни самолета на руските Военнокосмически сили, в това число два Су-24М и един бомбардировач Су-34, а също и четири самолета на ВВС на Турция: два F-16 и F-4. Поразени са 22 цели, гласи информацията, цитирана от ТАСС.

На 18 януари 2017 година Руските военнокосмически сили и ВВС на Турция са провели първата съвместна въздушна операция за нанасяне на поражения на "Ислямска държава".

В населените пунктове на Ел-Баб бяха унищожение 36 цели. За въздушната операция, съгласувана със сирийската страна, участваха 9 ударни самолета на ВКС на Русия, 8 самолета от ВВС на Турция, допълни от военното министерство на Русия.